torstai 7. tammikuuta 2016

Koulukuljetus ja toimiminen. Samassa lauseessa ei toimi

Pyrin yleensä aloittamaan myönteisesti ja ilon kautta lähteä purkamaan asioita, mutta nyt ei pysty. Mun on nyt tosi vaikeaa löytää sitä rakentavaa näkökulmaa ja minkäännäköistä puolustusta tähän hölmöilyyn.

Kyllä, kyse on taas koulukyydeistä.

Aamulla on pienten koululaisten matka kouluun ja vanhempien on luotettava siihen, että Lohjan kaupungin logistiikkayksikkö olisi hoitanut jo koulukyydit kuntoon. Mutta kuinkas taas kävikään?
Totta on, että on ensimmäinen päivä loman jälkeen ja totta myös sekin, että liikennöitsijä on vaihtunut Nummen alueella, mutta mikä liikennöitsijä on se, joka ajaa pysäkin ohi jättäen lapset siihen? NO mutta hei, eihän sitä pakkasta ollut kuin 26,5. Pikkujuttu.
Onko vanhempien joka kerta, kun tulee poikkeustilanne, jäätävä kotiin huolehtimaan siitä, että lapset pääsevät kouluun? Tänäkin aamuna ovat äidit hoitaneet koulukyydit.
Ikävä kyllä, tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun lapset ovat jääneet ilman kyytiä. Mä niin toivon, että olisi viimeinen.
Ihan villi idea ja kaupunki varmaan säästäisi logistisissa kuluissakin, kun ei maksaisi palveluntuottajalle silloin, kun se ei tuota niitä palveluja, vaan kaupunki voisi ehkä korvata näille vanhemmille sen, että he hoitavat työt, joista kaupunki maksaa palveluntuottajalle?

Syy siihen, että jälleen valitan tästä täällä, enkä Wilmassa, kuten on toivottu, on se,  että (yllätys)  en saa enää heiltä vastauksia. Viimeisin vastaus tuli yleisesti wilmaan, että jos on jotain palautetta antaa liikennöitsijälle, tulee se laittaa suoraan yhtiölle. Tähänkin sanoisin, että mitä ihmettä? Kaupunki on tilannut tuotteen ja liikennöitsijä on luvannut tuottaa palvelun.
Kyllä normaalissa elämässä se on tilaaja, jonka tulisi huolehtia reklamaatiot ja tilaajan tulisi huolehtia siitä, että tuottaja hoitaa homman.
Ja kysyisin vielä mitä kohteliaimmin, että mitä, jos ei olisi ollut vanhempia varautuneena siihen, että taas menee pieleen kyytien kanssa? Tai tapaus, jossa koululaisen noutopaikka on muuttunut, mutta siitä ei muisteta tiedottaa asianosaisia, onneksi jälleen äiti oli sattumoisin paikalla.
Lapset olisivat seisseet 26,5 asteen pakkasessa, kuinka kauan?



Routiolla lapset saivat odotella myös. Kyydin sai taas ohiajavalta kaverin äidiltä. Syy: 15 taksia rikki, ei kyytiä, mutta eihän siitä nyt tarvitse vanhemmille kertoa tai tiedottaa. Yritetään huomenna olla ajoissa. Ongelma ei siis ole vain Nummella, vaan koko Lohjan alueella. Toki varmasti jossain se toimii. Eikö?

Koululaisemme ovat kaupungin vastuulla siitä hetkestä, kun he nenänsä aamulla kouluun lähteäkseen ulos ovesta laittavat, siihen hetkeen, kun he nenänsä taas kotiovesta sisään saavat. Tämän reklamaation tulen laittamaan myös varmuuden vuoksi wilmaan, koulun rehtorille, liikennöitsijälle en voi, koska en tiedä sitä. Ei ole tiedotus pelannut sen suhteen. Arvoistaisin sitä, että lapset pääsisivät turvallisesti ja varmasti kouluun ja takaisin. Voisiko tää homma jo alkaa toimia? Eihän sitä koulua ole käyty kuin vasta puolisen vuotta.

Ja jos sitä ei saada toimimaan, voisiko joku oikeasti kertoa, miksi sitä ei saada toimimaan?
Ja kun se on selitetty niin, että jopa minä ymmärrän, uskoisin, että siinä vaiheessa helpompaa on löytää ratkaisu ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Mutta hoitakaa se asia jo kuntoon.
Rakettitiedettä? Ydinfysiikkaa? Mitä se on?

EDIT:

sain pian tämän postauksen jälkeen viestin kaupungilta, kiitos siitä. Ovat olleet yhteydessä liikennöitsijään. Liikennöitsijä on tottunut siihen, että matkustaja ilmoittaa haluavansa kyytiin. (Joo, näinhän se on tietenkin, mutta voisiko sitä maalaisjärkeä käyttää? Ja kuinka lapset tietävät, että huitovat oikealle bussille, koska bussi on erilainen kuin ennen.) Hallintopäällikkö oli keskustellut lasten nouto- ja jättöpaikoista ja huomisesta toivottavasti toimii paremmin. Kiitos nopeasta reagoinnista ja toiminnasta. Toisaalta, saamani viesti antoi myös aihetta kummastella, että onko vastuu siirretty nyt lapsille. Pääasia kuitenkin olisi se, että kyydit toimisi ja lapset pääsisivät kouluun ja koulusta kotiin säällä kuin säällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti